Тя "проповядва" с поезия
Хип-хоп перлата Акуа Нару с концерт в София
Певицата реди рими под звуците на нежен блус и африкански ритми
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Акуа Нару

В музиката й има нещо сексуално и нещо диво. Тя вдъхновява чрез текстовете си - поезия идваща от душата и изпявана за душата на този отсреща. Идва от Ню Хевън, САЩ. Започва да пее едва 3 годишна, докато с баба й често ходят на църква. От църквата тръгва й кариерата й - това безспорно се усеща и в музиката, която прави.

В текстовете й има проповеди, съвети, бунтове, политически послания.

Тя се превръща в лидер на женския хип-хоп и соул, уважавана е от най-големите критици в черната музика. Неслучайно тя самата посочва легендарната Гладис Найт, известна като "императрицата на соула", за свой пример и извор на вдъхновение. След турнето си през септември в Африка Акуа Нару се завръща с редица участия в Европа.

Още с издаването на първия си албум „The Journey Aflame” през 2011 г. Акуа Нару извоюва своята ключова позиция сред соул и хип-хоп артистите и се превръща в пример за всичко, което една жена може да постигне като част от тази сцена. Сингълът „Светът слуша” бързо заема челни позиции в независими класации в САЩ, завърта се по редица радиостанции в Европа, но и получава първокласни рецензии от хип-хоп и джаз критици от Ню Йорк до Москва. Накратко, Акуа Нару постига целта си – светът я слуша.

 

Акуа Нару

Благодарение на Рийл Фийл и София Лайв Клуб ще имаме възможност да я чуем на живо за първи път и у нас. На 11-и ноември тя ще ни представи своята оригинална смесица от хип-хоп, соул, джаз, блус и африкански ритми в компанията на бенд от шестима невероятни музиканти.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре