За изненада на феновете на Kavarna Rock, към големите рок и метъл звезди, чиито имена са вече известни, ще се присъедини още една легенда. След като Uli John Rot се оказа възпрепятстван за участие във феста тази година, сцената на Kavarna Rock се сдоби с друг световноизвестен китарист - GUS G. 

Организаторите от Bulgarian Live Music получили писмо от Uli Jon Roth, в което той споделя съжалението си, че ще пропусне фестивала, гарантирайки своето желание за скорошна изява в Kavarna Rock. "Съжалявам, че трябва да прекратя участието си в Kavarna Rock, но получих възможността да направя пълно турне в Америка заедно с Yngwie Malmsteen през юни. Тъй като нямам други шоута в Европа през този месец, прецених, че ще бъде по-удачно да преместя участието си за 2015 г. Благодаря ви за разбирането, ще се видим догодина!", пише в своето писмо музикантът.  

Kavarna Rock няма да разочарова своята публика, а ще замести една звезда с друга. Китаристът GUS G., който в момента свири с Ози Озбърн и едновременно с това е лидер на Firewind, обещава да направи истинско шоу с много нови парчета от последния албум ‘I Am The Fire’ на Firewind, както и с познати класики на Ози и Black Sabbath.Заедно с GUS G. на Kavarna Rock ще пристигне и един от най-успешните млади представители на прогресив рока – Nathan James. Вокалът на Trans-Siberian Orcestra дели една сцена с банди като Megadeth и Alice Cooper, а дебютният му албум е реализиран с основното участие на GUS G. Това лято двамата отново ще се съберат за своето участие на Kavarna Rock.

Билетите за Kavarna Rock 2014 ще намерите в мрежата на Eventim и Ticketportal в цялата страната.