Горещата фламенко банда Del Padre излиза на сцената в Sofia Live Club, за да представи новия си сингъл "Bienamada". Събитието е на 29 март. Сингълът е част от най-новия албум на групата, който предстои да се появи на бял свят до края на 2014г.

Музиката на Del Padre е едновременно динамична и успокояваща, зареждаща и пречистваща, позната и различна, дръзка и лежерна… Една интересна комбинация от фламенко и латино ритми, с традиционен български и балкански фолклор.

"Bienamada" или "Слънчице", както се шегуват момчетата от бандата, е първият сингъл от новия албум, който ще може да слушаме до края на тази година. Стилът на парчето е фюжън между испанско звучене и български фолклор. Испанската лирика, изпълнена от вокала на бандата Христо Коликов, и традиционните за тази музика китари на Цветан Андреев и Симеон Иванов, се смесват с българските мелодии на кавала на Живко Василев и нежния глас на народната певица Райна Василева. Музиката е на Del Padre, а испанският текст - на Боян Бояджиев.

Формацията е създадена през 2009г. от Христо Коликов – вокал и китара, Симеон Иванов – китара и кахон, и Цветан Андреев – китара и вокал. По-късно към състава се присъединяват Димитър Сираков – бас, Орлин Цветанов – цигулка и кавалджията Живко Василев.  

Сингълът ще бъде представен премиерно на 29 март в Sofia Live Club. Билети ще се продават на входа на клуба в деня на събитието на цена от 10 лева.