EXIT Adventure Bulgaria – събитието, което ще подгрее българската публика за най-добрия европейски фестивал – превзема не само в София, а още 3 български града с още 3 вдъхновяващи концерта на 5 любими български групи и музиканти, обединени от Tuborg!

Приключението започва на 11 юни - четвъртък от 20.00 часа в Пловдив (летен бар ТЕАТЪРА) и още на следващия ден (12 юни) в 22.00 часа ще завладее с фестивален адреналин публиката във Варна (клуб VINTAGE 33). От морската столица партито ще се пренесе в София във фатално фестивалния петък 13-и, а съботата е запазена за Велико Търново, където от 17.00 до 22.00 под откритото небе над сцената на „Арт лято”до Паметника на Асеневци ще избухне EXIT Adventure настроението.

Специалните посланици на EXIT Adventure Bulgaria ще бъдат няколко от най-добрите български групи и музиканти!

За топлото и лежерно реге настроение във всички дати ще отговаря Selector Lazy Face, а веднага след него рими, летни мелодии и фънки ритми ще доставят българската етно-реге-хип-хоп група Мерудия. Турнето на EXIT Adventure Bulgaria ще включва и впечатляващите звуци на световния бийтбокс шампион SkilleR, обединени с импровизациите на местния вокален екстремист – Pavel Clave в проекта Vox Box. Атмосферичната им смесица от дъб, дръм енд бейс и космически мелодии с танцувални боса нова подправки ще премине във вселена от модерен балкански фънк и блус, осигурена от сайкъделик етно-рок групата Kottarashky & The Rain Dogs.

Естествено, всеки от концертите на турнето ще завършва и с тазгодишния представител на България на EXIT Festival – група Оратница. Техният мощен булгарбийт - автентична смесица от български фолклор и акустичен дъбстеп и дръм енд бейс – трудно оставя публиката статична, а хорáта на концертите им вече се случват не само пред българските сцени, а и в цял свят – от Норвегия, през Полша, до Малайзия. След EXIT Оратница тръгват на голямо лятно европейско турне, което включва дати в Словакия, Германия, Чехия, Унгария, Белгия, Франция и Русия.

Между 5 и 12 юни пък EXIT ще гостува на няколко от най-добрите барове в столицата, където ще звучи музика от групи, които са свирили на EXIT и ще се прожектират специални HD записи на най-добрите концерти от четиринайстото издание на фестивала, заради което EXIT R'Evolution получи престижната награда „Най-добър европейски фестивал 2013“ на Европейските фестивални награди в Гронинген, Холандия.

На 5 юни в MAZE ще гледаме концерта на Kiril Djaikovski, който предизвика 15-минутно скандиране, аплодисменти и бис на Fusion Stage миналата година. На 9 юни в Barfly ще звучи прекрасният глас на Alice Russel. 10 юни в Art Hostel е запазен за големия хедлайнер на миналогодишната EXIT Р:Еволюция - Atoms for Piece. Тежките рими и поведение на честия гост на EXIT Main Stage – Snoop Dog ще звучат в бар Петък на 11 юни. Ден преди началото на EXIT Adventure Bulgaria в София, в бар Jules Verne публиката ще се наслади на запис на миналогодишния концерт на фънк и диско ветерана Nile Rodgers.

Бонусът към клубните събития в столицата, че всеки присъстващ ще може да се сдобие с покана за EXIT Adventure Bulgaria на 13 юни. Всички прожекции започват в 21.00 часа.