Първият хедлайнер на основната сцена на тазгодишния фестивал EXIT в Нови Сад е Деймън Олбърн (Damon Albarn). Фронтменът на Blur и един от създателите на най-популярнита виртуална банда в света – Gorillaz излиза на сцената на сръбския фестивал на 12 юли, за да представи първия си солов албум - Everyday Robots. Деймън Олбърн е носител на Грами, а сред многобройните му отличия са пет награди „Брит“, единадесет награди на NME, шест награди на MTV и много други. Продал е над 30 милиона албума, а дебютният му албум с Gorillaz е с мултиплатинен статус и продадени 5 милиона копия по цял свят.

И тази година главната сцена на EXIT е домакин на специална X-Bass програма, която включва участия на най-горещите имена на бас сцената в момента - Skrillex, Rudimental, Dub FX и Koven.

Летните нощи ще продължават и със специална селекция на световната платформа за бас музика UKF Music. На 10 юли UKF са избрали да запалят фестивалното настроение с Andy C. На следващата вечер ще станем свидетели на фестивалния дебют на Fred V & Grafix, дуото от Hospital Records, което ще получи подкрепа на сцената от харизматичния Dynamite MC.

My Nu Leng са още едно дуо, което ще излезе за първи път на сцената на EXIT и ще представят своя характерен звук. В събота пък ще чуем Gorgon City, които стоят начело на най-новите тенденции в хаус музиката на Великобритания. През последния ден на сцената ще излезе номинираният за Грами Pretty Lights, последван от Sub Focus, който се завръща на фестивала след разбиващото си участие през 2012г. За финал остава TC, който ще посрещне първите лъчи в края на EXIT 2014.

Втората по големина сцена на EXIT – култовата Dance Arena, на 11 юли ще бъде домакин на тематичната вечер "Carl Cox vs Friends". Черният Буда ще застане зад пулта с приятелите си – Danny Tenaglia, Ben Klock и Marcel Dettmann, Everything, Cassy и Planetary Assault Systems.

Тази година EXIT Festival (10-13 юли) е част от грандиозното приключение EXIT Adventure, което включва и фестивала Sea Dance Festival (15-17 юли) на Плаж Яз до Будва, Черна гора.

Билети за двата фестивала можете да намерите в мрежата на TicketPro, a на www.partytravel.bg ще намерите и промоционални пакети с включен транспорт и настаняване