Легендарните Buena Vista Social Club си взимат "довиждане" с българската публика на 30 юни. Кубинската формация поема на прощалното си турне и България ще бъде една от първите спиртки на концертната обиколка. Турнето започва през юни от Франция и ще минe през Европа, Южна Африка и ще завърши със серия от концерти в САЩ. Групата ще свири в Зала 1 на НДК на 30 юни, а ден по-късно – на 1 юли, музикантите излизат на сцената на Античния театър в Пловдив.

У нас пристигат всички живи членове на оригиналната формация – Омара Портуондо, Елиадес Очоа, Журайро Мирабал, Барбарито Торес, Исус Рамос и още девет музиканти, присъединили се към тях през годините – Папио Виедо, Роландо Луна, Педро Пабло, Андрес Кояо, Филберто Санчес, Алберто Ланоче, Луис Алемани и Карлос Калунга. Шоуто ще продължи два часа.

Музиката на Buena Vista Social Club ни пренася в стара Хавана, във времето преди революцията от 1959gг. - време с дъх на ром и хавански пури, с вкус на сладък и безметежен живот и красиви жени.

Концертите от прощалното турне на Buena Vista Social Club в България се организират от "БГ Саунд Стейдж" и "Кийн актс". Билетите за концерта в София са на цени от 40 до 100 лева, а за Пловдив – от 40 до 60 лева и се продават в мрежата на Eventim и на касите в Билетния център на НДК.