Видео на „схватка“ между австралиец и кенгуру стана хит в интернет.

На кадрите се вижда как двуутробното е хванало куче, а собственикът му се спуска да го спаси. Мъжът удря кенгуруто с юмрук е муцуната и то остава шокирано няколко секунди, след което бяга в другата посока.

Видеото е от юни, но стана особено популярно, след като беше публикувано във „Фейсбук“ на 3 декември от американеца Стивън Стубенраух. Той пише, че му е изпратено от австралийски приятел.

Кадрите са заснети през юни в Нов Южен Уелс, Австралия по време на лов.

Британският таблоид „Мирър“ пише, че зад тях всъщност се крие друга история – експедицията била организирана за Кайлъм Баруик – 19-годишен младеж, болен от рак, който мечтал да хване 100-килограмов глиган. Кайлъм изгубил битката с болестта на 2 декември.

Според специалисти мъжът, ударил кенгуруто, всъщност е рискувал живота си. Противно на общоприетото мнение, тези животни не обичат да се боксират, а предпочитат да балансират на опашките си и да раздават ритници. Ако това се беше случило, смелият боксьор можеше и да не преживее удара. Друга опасност при кенгурутата е, че се опитват да издерат очите на съперниците си.