Малък кит спаси живота на майка си (ВИДЕО)
Тя била заклещена на брега на австралийски остров
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 10
    0
Гърбати китове
Снимка: iStock

Малък гърбат кит спаси живота на майка си, която била заклещена на брега на австралийски остров.

В сряда сутринта майката била забелязана близо до крайбрежната ивица на о-в Северен Страдброк. Тя била зааседнала в плитките води и не можела да се движи.

Доброволци спасиха китове, заседнали между скали12 от животните обаче загинаха и бяха изтеглени на сушата на австралийския бряг

От Службата за опазване на парковете и дивата природа в щата Кунсланд били информирани за инцидента и веднага изпратили спасителни екипи към мястото. Когато пристигнали там обаче, те станали свидетели на трогателната гледка. Малкият кит вече вършел тяхната работа и помагал на майка си, като целенасочено я бутал по-навътре в океана.

„Китът вече беше свободен и майката и детето можеха да отплуват”, сподели говорителя от службите на Куинсланд, впечатлен от умното животно. Той коментира още, че екипът все пак е помогнал на китовете да стигнат още по-надълбоко, за да могат да плуват свободно.

Неизвестна болест убива южните китове край бреговете на ПатагонияБлизо 3 % от популацията им е изчезнала през 2012 г.

Според хората от спасителния екип майката изглеждала уморена и стресирана.

По това време на годината около крайбрежието на Куинсланд често се срещат гърбати китове. Много от майките избират мястото да родят и да отгледат малките си преди да се върнат обратно към водите на Антарктическия океан.

Вижте във видеото как малкия кит спаси майка си:

  • 10
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре