Последните дни на легендарния холивудски актьор Робин Уилямс и битката му със смъртоносно невродегенеративно заболяване заемат централно място в трейлъра за "Желанието на Робин" - нов документален филм за обичания комик и актьор.

Трейлърът, който може да гледате във видеото по-долу, включва интервюта с вдовицата на актьора Сюзън Шнайдер Уилямс, както и с приятелите и колегите му Шон Леви, Джон Р. Монтгомъри и Дейвид Е. Кели, които си спомнят за последните дни на актьора.

Самият Робин Уилямс се появява във филма чрез стари клипове и интервюта. В един особено трогателен момент на трейлъра можем да го чуем да казва: "Това, което има значение, са другите - животът е затова".

Филмът, който е режисиран от Тайлър Норууд, за първи път се фокусира върху борбата на Робин Уилямс с коварното заболяване Деменция с телца на Леви, хвърляйки "изцяло нова светлина върху трагедията, красотата и силата зад ума на един от най-великите комедианти на всички времена", се казва във филма.

Сюзън Шнайдерописва филма като история за нея и съпруга й, но и като по-универсален. Тя хвърля малко светлина и върху заглавието на филма "Желанието на Робин" - той е искал да помогне на всички да се страхуват по-малко, това е било желанието му.

"Такова беше желанието на Робин. С него сме обсъждали какво искаме да оставим на света, как бихме искали да ни запомнят, когато дойде нашето време да си отидем от този свят, как искаме на накараме хората да се почувстват. Без дори да се замисли, Робин каза: Искам да помогна на хората да се страхуват по-малко", спомня си съпругата му. 

Документалният филм "Желанието на Робин" (Robin's Wish), който е продуциран от Vertical Entertainment, излиза на 1 септември.

Вижте повече за Робин Уилямс в Ladyzone.bg.