Ако някога сте се чудили какво ще стане, ако мълния удари гигантски плик, пълен с неизпечени пуканки, скоро може да получите отговор на този въпрос, пише сайтът Кану, цитиран от БТА.

Компанията "Синеплекс ентъртейнмънт" е монтирала 6-метров плик за пуканки със специална царевица, свързан с гръмоотвод на магистрала 401. Съоръжението е инсталирано между градовете Уиндзор и Тилбъри в Канада.

Компанията за киносалони е предприела акцията за удоволствието на зрителите, като си е поставила за цел да отговори на необичайни техни въпроси. А възможността за пукането на пуканки с помощта на светкавица е един от тях. Въпросната торба е била поставена в покрайнините на Уиндзор, защото през годината там падат най-много мълнии в цяла Канада.

Снимка: iStock

Инсталацията с пуканките се следи 24 часа в денонощието от видеокамера и зрителите могат на живо да видят в интернет какво ще стане с нея в някоя гръмотевична нощ. Зрелището може да се наблюдава в Cineplex.com/Pocorn

Зрителите са призовани да заложат и на това дали ще се пръкнат истински пуканки след удара на светкавица или ще излязат само прегорели "циганчета". Инсталацията ще остане край магистралата до 2 септември.