Велислава Кирилова е дипломирана актриса, която спечели голямата награда на шуменския фестивал „Кино в длан”. Условието му е да се заснеме филм от 1 до 5 минути със смартфон. Велислава използва електронното устройство, за да покаже зависимостта ни от него.

Снимка: bTV

„Искахме да покажем колко всички са зомбирани в телефоните си, в социалните мрежи. Ние, включително, докато сме обсъждали сценария, сме си цъкали във „Фейсбук“. Искахме да иронизираме цялото това нещо”, споделя Велислава.

Заедно със Стефан Димитров и още няколко приятели, актрисата режисьор започва снимките на “-feeling”. Заглавието е заемка от добавянето на емоции към статус в социалните мрежи.

Снимка: bTV

След два снимачни дни и вълнуваща монтажна нощ, късометражният дебют на Велислава е готов.

Журито на фестивала „Кино в длан” е впечатлено от “-feeling” и му присъжда Голямата награда.

Снимка: bTV

Филмът е за „един паралелен свят, в който хората възприемат света само през телефоните си и всички герои общуват посредством телефони в него“, разказва авторката.

Велислава е убедена, че ако отстъпите от селфитата, можете да направите първата си крачка към късометражното кино.

„Да, вместо да си снимат манджите и ноктите, нека хората да снимат нещо интересно – усмихва се Велислава. – Нещо стойностно, да визуализират някаква своя идея. Да разкажат нещо на хората”.

Снимка: bTV

Ако успехът на Велислава ви е вдъхновил, отстъпете крачка назад от селфитата. Вместо това може да направите първата си стъпка към късометражното кино.