Опитът на журналистката Илиана Беновска да замери президента Росен Плевнелиев с ябълка по време на заключителната му пресконференция се увенча с неуспех, но сблъсъкът й с гардовете от НСО доведе до множество хумористични коментари в социалните мрежи.

Лайтмотивът на много от публикациите по темата е свързан с въпроса дали случилото се е показателно за нивото на журналистиката в България, както и за психичното здраве на практикуващите я.

Някои от потребителите отбелязват, че в този случай НСО най-накрая е показала адекватна реакция, след като в НДК на изборите Беновска безпрепятствено подхвърли ябълка на ген. Румен Радев.

Други от хората обаче гледат на случилото се и от веселата му страна. Годна ли е Илиана Беновска за пробив в сериозна олимпийска дисциплина като хвърлянето на гюле? Някои мислят така.

Други търсят чисто рекламния елемент в етюда на журналистката, като въпросът е на какво продуктово позициониране станахме свидетели в национален ефир – на „Епъл”, на Лорд Самърсби или на личната реколта на Беновска.