Основателят и шеф на социалната мрежа „Туитър“ Джак Дорси обяви, че дарява 1 милиард долара за борба с пандемията от COVID-19, пише Би Би Си. Той обяви това в личния си профил.

В профила си Дорси пише, че сумата се равнява на около 28% от цялото му богатство. Той ще използва дяловете си в компанията „Скуеър“, за да финансира даренията, които ще бъдат разпределяни през фондацията „Старт смол“. Акциите ще бъдат продавани, което в крайна сметка може да повлияе на финалния размер на дарението.

„След като пандемията бъде обезоръжена, парите ще отидат към здравето на момичетата, образованието им, както и за универсални базови доходи“, коментира Дорси.

В „Туитър“ Дорси коментира, че парите ще отидат за каузи, които могат да направят промяна в рамките на неговия живот.

Той не е единственият милиардер от технологичния свят, който дарява част от богатството си. Създателят на „Фейсбук“ Марк Зукърбърг ще дари 30 млн. долара, които ще отидат за търсене на лечение за коронавируса. Шефът на „Амазон“ Джеф Безос дари 100 млн. долара за хранителните банки на територията на Съединените щати, а шефът на „Епъл“ Тим Кук съобщи, че компанията ще закупи и дари медицински провизии на болниците в Италия, които са най-лошо засегнати от пандемията с COVID-19.