Мъжете по традиция са смятани за по-големи сексуални мераклии. Ново проучване обаче поставя под въпрос това широко разпространено схващане. Оказва се, че в действителност жените са по-настроеният за секс пол, пише в. "Сънди експрес", цитирано от БГНЕС.

Целта на проучването, направено във Великобритания сред 500 дами по поръчка на създателите на мобилното приложение Kindara, е да разбие някои полови стереотипи относно жените, като например, че те не са толкова заинтересовани от секса, както и че не получават оргазъм толкова често, колкото мъжете.

Резултатите от допитването обаче показват, че над 50%  от представителките на нежния пол не правят толкова секс, колкото им се иска.

В действителност внушителните 75% от жените имат желание да "мачкат чаршафите" поне три пъти седмично. Дори подобно количество интимност обаче се оказва недостатъчно за някои ненаситни дами – 13% от анкетираните признават, че имат желание за сексуални занимания над шест пъти седмично.

Проучването разкрива още, че броят на жените, които получават оргазъм поне веднъж по време на секс се е увеличил от 29% преди около 20 години до 39% в наши дни. Десет на сто от дамите достигат до кулминацията в половия акт повече от веднъж.