При вида на очила на земята повечето хора биха ги вдигнали, потърсили собственика им или преместили на безопасно място. Но ако пода е на музея за модерно изкуство в Сан Франциско, то чифта очила се превръща в творба, заслужаваща анализ и снимки.

Преди дни тийнейджър постави на шега очила на пода на музея и проследи реакциите в „Туитър”. За голямо удоволствие на компанията му, посетителите ги взеха за авангардна творба, пише в. "Дейли телеграф".

17-годишният Ти Джей Хаятан разказва, че той и приятелите му решили да направят номера, защото имали различно мнение за изложените произведения.

"При влизането ни някои от творбите и картините ни направиха голямо впечатление. След това обаче част от тях ни се сториха доста познати" - разказа той. На него специално не му харесало едно произведение, което описва като "препарирано животно върху сиво одеало".

Посетителите веднага се хванали на въдицата. Само след секунди те започнали да снимат "произведението". Дори се струпали около него.

Шегата допадна и на потребителите в социалните мрежи и снимките събраха хиляди споделяния. 

Въпреки успеха на шегата Ти Джей каза пред "Бъзфийд" (Buzzfeed.com), че тя не трябва да се възприема като осъждане на модерното изкуство.

"Съгласен съм, че модерното изкуство понякога може да е като шега. Изкуството обаче е начин да изразяваме креативността си. Някои могат да го интерпретират като шега, но други откриват в него голямо духовно съдържание. В крайна сметка за мен това е удоволствие за широко скроените хора с въображение."