В САЩ, в Словакия и Полша едновременно са били наблюдавани полети на НЛО. Предполага се, че обектите са били едни и същи. Бързо движещите се по нощното небе ярки точки, чиято траектория на полета не е съответствала на траекториите на земните летателни апарати, за кратко време са изминавали разстояние от 10 000 км.

В интернет са качени видеозаписи на очевидци, които потвърждават практически едновременната поява на НЛО в отдалечени една от друга точки на Земята, се подчертава в разгърналата се днес дискусия в американски и европейски блогове.

Първите кадри от полета на НЛО са били качени от очевидец от американския Солт Лейк сити, щата Юта. В съпровождащия ги коментар се твърди, че снимките са направени миналата събота. По-късно към тях са добавени кадри от Словакия и Полша.

Очевидците от тези страни твърдят, че са видели летящите чинии по едно и също време. НЛО са летели с много висока скорост. Когато първият обект се скриел зад хоризонта, са се появявали още два. Те са били яркочервени на цвят. НЛО са били наблюдавани в щатите Юта и Калифорния, а също в страни от Централна Европа.