Престижното издание „Ню Йорк Таймс” включи българския поп-фолк изпълнител Азис в класация „25 песни, които показват какво ще е бъдещето на музиката”. Той е поставен на последното място.

Редом с изпълнители от световна величина като Фарел Уилямс, Кендрик Ламар, Колдплей, Риана и много др., попада и Васил Боянов – Азис.

„Арабски китари и емоционалната тамбура в началото на песента „Хабиби” са звуци, които можете да чуете по турски пазари или цигански каравани. Но всъщност българската чалга, жанр в поп-фолк музиката, е най-ясно представена от противоречивия певец Азис, чието видео „Хабиби” има изненадващите 20 млн. гледания в "Ютюб"”, пише изданието.

„Кралят на чалгата”, както го наричат от изданието, в последния си видеоклип е облечен в най-мъжествения си тоалет.

От изданието провели и интервю с Азис, в което той казва „Идеята ми е да покажа на българите, че всички хора са различни и трябва да ни приемат и обичат”.

За екстравагантния си външен вид, певецът посочва и други причини: „През 2012 година много отслабнах и исках да покажа новото си тяло и да съм сигурен, че всички са видели краката ми”, пише в статията.

В класацията се посочват и корените на певеца, който е от ромски произход. Той казва „В България масово дискриминират гей обществото и ромите. Аз нося теглото и на двете”.