Мъжете намират за най-сексапилни дамите с обиколка на талията 67,2 сантиметра и поради тази причина световни любимки са звезди като Бионсе и Ким Кардашиян, пише в. "Дейли мeйл".

Снимка: iStock

Тънката талия се оказва най-апетитният в сексуално отношение атрибут. Най-харесвани са жените с размер 6 по американските стандарти и 8 по английските.

Формулата на идеалните дамски контури повече от 20 години занимава учените, като на тази тема са направени над 150 изследвания. Досега се считаше, че "златното сечение" се крие в съотношението между талията и ханша на жената, като обиколката на кръста трябва да е 70 процента от тази на хълбоците.

Но изследването на д-р Уилям Ласек от университета в Питсбърг и на Стивън Голин от университета в Санта Барбара доказа, че размерът на талията е най-важен, а не нейните съотношения.

Снимка: iStock

Изследователският екип показал на доброволци фотоси на модели на "Плейбой"" и на студентки. Най-добре се възприемали дамите с талии 67,2 сантиметра. В тази категория попадали също моделите Синди Крофорд и Кели Брук.

Снимка: iStock