Мира и дакелът еднорог Мури, който вече е съвсем истински
Как деца помагат на деца
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    0
Мира и дакелът Мури
Снимка: bTV

Да летят на крилете на фантазията най-добре могат децата. Иначе кой би си помислил, че една рисунка може да оживее?

За 10-годишната Мира всичко се случва като детска игра. От малка много обича да рисува, затова майка й я записва на конкурс за детска рисунка. На белия лист хартия тя създава летящия дакел еднорог Мури. „Кученце, защото кучетата много ги обичам и дакелите са ми любимите кучета и за да бъде по-весело му сложих рог и крила”, разказва тя.

Мира и дакелът Мури
Снимка: bTV

Около година след кандидатстването си в конкурса за рисунка на ИКЕА, Мира и майка й научават новината, че дакелът Мури ще бъде една от 10-те рисунки на деца от 49 държави, които ще бъдат превърнати в плюшени играчки. Те ще се продават в магазините на веригата в цял свят, а сумата събрана от продажбата им ще отиде за проект на УНИЦЕФ "Заедно от детската градина". Така деца помагат на деца.

„Изключително сме горди, че Мира спечели конкурса за детска рисунка, защото по този начин едно българско дете става посланик на добрата кауза в България и по света”, коментира Йоана Цонева от ИКЕА България.

Мира и дакелът Мури
Снимка: bTV

Мира разказва, че е скачала от радост и веднага е казала на всичките си съученици за постижението. Тази година деца от цялата страна отново имат възможността да развихрят фантазията си и да я нарисуват на лист хартия.

За какво си мечтае Мира? „За това, че доста деца ще го харесат и ще помогнем на децата в нужда и догодина да има също български деца победители, това искам да стане”.

  • 0
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре