Заснемането на паметника на Бузлуджа е само част от по-голям личен проект. То няма политически нюанс и не цели да рекламира опасни каскади. Това каза фотографът Мариан Ташев, чието видео на сградата доби популярност в медиите в последните дни.

Припомнете си видеото:

Заснемам видеа на различни паметници в България – имам проект да събера посещаеми и красиви места от страната. Чисто и просто решихме да се качим да снимаме и Бузлуджа, за да го включа в общото ми видео. Планирал съм да снимам и други паметници като Шипка и няколко значими сгради в София – не само монументи, а места, които показват красотата на България, разказа Ташев.

Проектът е лично негов и не е комерсиален.

Той разказа, че хората, заснети на върха на паметника, не са от неговата група – засекли се съвсем случайно. Така се получили тези „опасно красиви“ кадри.

Ташев разказа още, че е запален по фотографията от малък, а първия си дрон купил от магазин за детски играчки. Разбил го за около седмица. Вторият вече имал камера.

Така се докоснах за пръв път до въздушните снимки. Започнах да снимам, да качвам в социалните медии и видях, че има интерес към такива кадри“, разказа той.

С професионална техника се сдобил едва миналата година.

Ташев сподели, че не е мислил какво да прави, след като приключи проекта си.

Единственият голям проект, който е снимал до момента, е концертът на Роби Уилямс на „Спирит оф Бургас“, но официалният клип още не е пуснат.