на живо

Малкият Муртаза с найлоновата тениска получи подаръка си от Лео Меси – истинска фланелка

Муртаза Ахмади стана известен по цял свят, след като в социалните мрежи се появи негова снимка с импровизирана фланелка на аржентинския футболен майстор

Facebook/UNICEF Afghanistan

Муртаза Ахмади, афганистанското момченце, станало хит в социалните мрежи заради найлоновия плик, който прилича на футболната фланелка на любимия му Лионел Меси, получи истинска тениска – подарък от самия футболист.

"Аз обичам Меси, а на фланелката пише, че Меси обича мен", признава Муртаза.

Снимка: Facebook/UNICEF Afghanistan

Момчето стана известно по цял сват заради любовта си към прочутия футболен майстор. Заради нея малчуганът се беше облякъл в синьо-бял плик, върху който на ръка беше изписано Меси и номер 10.

Муртаза живее в провинция Газни, в разкъсвания от неспирни войни Афганистан, и семейството му е толкова бедно, че не може да си позволи истинска.

Снимка: Reuters

В началото на месеца той и баща му бяха на гости – макар и от дистанция – на предаването "120 минути", където малчуганът разказа историята си. Сподели и кой му е помогнал да си направи найлоновата тениска – по-големият му брат Хамаюн.

Лионел Меси е посланик на добра воля на УНИЦЕФ. Организацията публикува снимки на щастливия Муртаза в профила си във "Фейсбук".

Снимка: Facebook/UNICEF Afghanistan

Самият Меси пък пратил тениски не само на малкия си фен, а и на останалите членове от семейството му. Иначе съдбата на "оригиналната " найлонова тениска не е ясна, но със сигурност вече може да бъде заменена от истинските.