Името на Ицо Хазарта върви с епитети като бунтар, нестандартен, гениален, неразговорлив, пише страхотно, създател на „Ъпсурт“, бащата рапър,  а от скоро и – жури на „България търси талант“. В предаването „Тази неделя“ той разказа за тази своя най-скорошна роля.

Хазарта призна, че много хора са успели да го впечатлят, имало е много разнообразни и интересни таланти.

„Лично за мен беше странно, че освен от България, имаше участници от сигурно 15 – 20 други държави. Някои от тях наистина бяха много талантливи. На други, според мен, най-големият им талант беше, че изобщо са успели да стигнат до тук. Имаше участник от Камерун, руснак, който твърдеше, че идва от Милано, имаше и много българи от Украйна, банатски българи“.

Изобщо не съжалявам, че участвах, беше ми много интересно, добави той.

Запитан дали му е неудобно да каже на някой участник, че не става, той отговори: „Много е кофти при възрастни хора, над 70 години, когато виждаш, че са положили старание, имат желание да се покажат с това, което са направили, но просто за него има друго място – пред компания, близки, в по-затворен кръг. Понякога изглеждат нелепо и не е удобно да им го кажеш. Или пък деца – има уникални, страшно талантливи деца, но има и такива, при които отвсякъде си личи, че родителят иска да гледа детето си по телевизията. Трудно е, защото детето не е виновно. Има си и такива, на които просто трябва да им се каже, че, най-меко казано, трябва да намерят друго поприще“.

Според него това не е амбиция на родителя, защото амбициозен е да го буташ към образование. За това си имало друга дума, каза Хазарта и добави, че не обвинява тези хора, но не ги разбира.

По думите му ролята на жури не е била прекалено тежка или трудна. „Това жури е условно, ние не сме съдебно жури. Като видиш много талантлив и готин човек, не ти е нужно да си тесен специалист, за да разбереш, че той трябва да продължи. И обратно, когато има некадърник, то той е видим некадърник“.

Снимка: bTV

Хазарта разказа за участник, който се занимава с нещо, близо до неговата дейност, но е толкова добър, че той е използвал т. нар. златен бутон с думите „Срам ме е човек като мен да оценява човек като теб“.

На въпрос дали той самият има скрити таланти, Ицо Хазарта отговори: „Аз и явни нямам. То при мен нещата се получават, заради липсата на талант у тези, с които се съревновавам“.

Шоуто „България търси талант“ тръгва по bTV на 6 март от 20,00 ч.