Певицата Граймс е толкова алтернативна в нещата, които прави, че вече започва да става непредвидима.

Докато работи паралелно върху последния си албум "Miss_Anthrop0cene" и се подготвя за раждането на първото си дете от милиардера Илън Мъск, когото кръстиха с многозначителното име X Æ A-12, Граймс е работила по първата си изложба, озаглавена "Разпродажба" (Selling Out).

В нея Клер Буше, както е истинското име на канадската певица, буквално продава частица от душата си.

 

Дебютната изложба на Граймс ще бъде представена съвместно от лосанджелиските галерии Gallery Platform (от 28 до 3 юни) и Maccarone (от 28 до 31 август). Експозицията ще включва множество рисунки, фотографии и дигитално изкуство, които Граймс е създавала през последното десетилетие.

"Виждам се преди всичко визуален артист и винаги ми е било странно, че хората ме познават заради музика", казва Граймс пред "Блумбърг".

Все пак арт произведенията са "продължение, а не отклонение от нейната музика". Самата частица от душата на Граймс пък представлява правен документ, в който се посочва, че купувачът притежава все още неопределен процент от нея.

"Идеята за фантастично изкуство под формата на правни документи ми се струва много интригуваща", коментира Граймс работата с адвоката си по специалното произведение в "Разпродажба".

Първоначално Граймс не желае никой да купува документа за частица от душата й, като възнамерява да го оцени на 10 млн. долара, за да направи продажбата (почти) невъзможна.

Въпреки това, в резултат на глобалната рецесия, предизвикана от COVID-19 кризата, Граймс решава, че поставянето на толкова висока цена за частица от душата й ще бъде малко прекалено. Затова в документа като цена е посочено да спечели "най-добрата оферта".