Футбол на четири лапи в най-пухкавия турнир на планетата
Вижте как състезателите се борят със зъби и нокти – буквално
  • Последни
  • Най-четени

  • 0
    0
котешки футбол

Котките правят своите първи стъпки към завладяването на планетата. Планът на малките пакостници е да засенчат зимните олимпийски игри със своя турнир по американски футбол, който ще се проведе на 4 февруари.

За пета поредна година в САЩ телевизия „Холмарк” организира „Котешка купа”, където уменията си ще мерят на най-смелите пухкави спортисти.

Това не е просто игра – мъркащите атлети трябва да използват различни съоражения, за да донесат слава и почести на отбора си. Сред тях са трудни за балансиране люлки, фитнес топки, както и специалната пързалка „котешки наклон”, която рязко може да промени хода на състезанието.

котешки турнир

Явно малките пухкави топки изпълняват успешно тайната си мисия, след като печелят сърцата на всички зрители.

Всеки мяу-атлет има позиция. Този очарователен играч на име Чили, например, е куотъркат (куотърбек).

котешки турнир

Обаче, както любителите на тези създания знаят, котките са бунтари. Затова и често своеволно се търкалят по терена, вместо да спазват правилата. Пухкавият футбол спокойно може да се конкурира с човешкия – зрелищни и изненадващи нападения, невероятни скокове и гладиаторски боричкания.

Неофициалната дисциплина се оказва „Не ме занимавай с глупости”– за състезатели, които не са особено заинтересовани от играта.

котешки турнир

Пропагандата не спира дотам. „Котешка купа”, освен най-известното спортно събитие с котки, е и отчасти кампания за осиновяване на домашни любимци. Тази година турнирът включва четириноги участници, спасени от скорошните бедствия в САЩ, но останали без стопани. Наградата за най-добрия от тях ще бъде трофей и нов дом, в който да се прибере. 

Оказва се, че хищническата им тактика работи, защото много от зрителите, които гледат на живо, се прибират с мяукащ медалист под ръка. Това дава на турнира още едно предимство пред Олимпийските игри, които не предоставят възможност на публиката да си вземе атлет за вкъщи.

Неподправени са и мотивационните им послания.

„Ако тренираш усилено, не само ще си силен, но и трудно победим.”

котешки турнир

Така че не се изненадвайте, ако следващият ви фитнес инструктор е с остри нокти и мустаци, а пригответе консервите с риба, защото те идват.

А тези от вас, за които това е сбъдната мечта, могат да видят всички мъркащи атлети на страницата на канала и да гледат на живо интензивната им подготовка, включваща много катерене, драскане и борба със зъби и нокти – буквално.

Автор: Зарина Главева

  • 0
    0
Още по темата