Комици измамиха организаторите на филмовите награди „Златна Камера” в Германия с… фалшив Райън Гослинг. Необичайната случка се разигра по време на церемонията по връчване на наградите, когато филмът „Страната Ла-ла-ла” спечели статуетката за най-добър чуждестранен филм.

Необичайната случка стана популярна в социалните мрежи, след като видео от церемонията беше качено в уебсайта „Ютюб”.

На него се вижда как водещият на церемонията представя Райън Гослинг пред публиката. „Режисьорите нямаше как да бъдат тук тази вечер, но някой друг се съгласи да приеме наградата. Много се радваме, че той е тук, защото именно той е отговорен, че този филм е толкова популярен. Мъже, дръжте жените си – Райън Гослинг”, съобщава екзалтираният водещ от сцената.

Тогава пред погледите на препълнената зала се появява мъж, който по никакъв начин не прилича на холивудския актьор, но се представя за него.

Фалшивият Гослинг всъщност е Лудвиг Лехнер, готвач от Мюнхен. След представянето му той излиза на сцената, приема наградата и я посвещава на германските комици Йоко Винтершайт и Клаас Хойфер-Умлауф.

Сред официалните гости на събитието се виждат смаяните реакции на актрисата Никол Кидман, Колин Фарел и Джейн Фонда.

„Бяхме сигурни, че този номер няма да мине”, заяви по-късно в официално изявление Хойфер-Умлауф.

Организаторите на фестивала толкова много искали Гослинг да бъде сред гостите им, че се съгласили на множество необичайни искания от негова страна. Фалшивият Гослинг не се появил на червения килим преди събитието и отказал среща с водещите и организаторите предварително, като се разбрал с тях, че ще дойде само за да приеме наградата.

След церемонията, организаторите поискаха фалшивият Райън Гослинг да върне наградата, за да може тя да достигне до режисьорите на филма.