Бившата френска филмова звезда Брижит Бардо окачестви като смешни и неинтересни повечето изявления на актриси, които твърдят, че станали жертви на сексуален тормоз от страна на режисьори и продуценти, съобщи Франс прес като цитира сп. "Пари мач".

"Редица актриси преднамерено флиртуват с продуценти, за да получат роли, а след това се опитват да привлекат вниманието върху себе си, уверявайки, че са станали жертви на сексуални посегателства - каза Бардо. - Що се отнася до въпросните жени, а не изобщо до жените, подобни изявления в повечето случаи са лицемерни, смешни и неинтересни. Всъщност това им носи повече вреди, отколкото ползи."

Тя отбеляза, че никога не е била жертва на сексуално посегателство, макар че бе секссимвол през 50-те и 60-те години на миналия век. "Беше ми приятно, когато ми казваха, че съм красива и имам хубаво дупе", отбеляза Бардо.

Наскоро група жени, сред които Катрин Деньов, подписаха отворено писмо, с което се противопоставят на кампанията за разобличаване, лансирана след обвиненията срещу продуцента Харви Уайнстийн в сексуален тормоз.

По-късно Деньов се извини на жертвите на сексуално насилие, след като бе критикувана, че се отнася лекомислено към престъпността.