Ученици във Великобритания смятат, че пащърнакът и шоколадът растат по дърветата, а крушите „вървят” по двойки. Изводите идват след проучване на британска компания за храни, съобщава „Дейли експрес.”

Допитването разкрива още, че едно на десет деца няма представа, че грахът расте в шушулки и вярва, че шунката не се прави от прасета.

Една пета от децата в училищна възраст например не знаят, че маслото е животински продукт и смятат, че се прави в супермаркетите. 6 на сто от децата дори вярват, че шоколадът расте по дърветата под формата на идеални квадратчета.

Проучването, обхванало над 2000 деца на възраст между 7 и 12 години, разкрива тревожна липса на познание сред подрастващите за храните, техните съставки и хранителните алергии.

Въпреки факта, че 80% от британчетата имат съученици, страдащи от алергия, над половината от тях споделят, че не разбират добре проблема. Някои дори смятат, че връстниците им с алергия към яйца все пак могат да ги хапват, ако са бъркани или в омлет. Една пета от подрастващите вярват, че хората с алергия към ядки могат да консумират фъстъчено масло.

От допитването става ясно също, че една пета от подрастващите не помагат в приготвянето на ястия у дома.