Българка роди момче по време на презокеански полет
Екипажът и трима пътници лекари се превърнали в АГ екип на 11 800 метра височина
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 9
    0
Раждане в самолет
Снимка: btvnovinite.bg

38-годишна българка е родила детето си по време на полет от Богота към Франкфурт, съобщиха от „Луфтханза”. Момчето, което е проплакало на 26 юли в 12:37 часа на 11 800 метра над Северния Атлантик, както и неговата майка, са добре.

Самолетът излетял от колумбийската столица със 191 пътници и 13 членове на екипажа. По време на полета българката Десислава започнала да изпитва симптоми на преждевременно раждане.

Екиажът преместил част от пасажерите в предните редици, а задната част на самолета се превърнала във временна родилна зала.

С помощта на трима пътници лекари, раждането е протекло без усложнения. Капитанът решил да направи междинно кацане в Манчестър, където медицински екипи поели майката и малкия Николай.

Раждане в самолет

"Досега не съм имал такъв случай в 37-годишната си практика. Целият екипаж свърши една изключителна работа, при това работа в екип, допринасяйки за раждането на детето", сподели пред пресцентъра пилотът Курт Майер. Той признава, че това е най-вълнуващият момент в живота му след раждането на собствения му син.

От 1965 г. това е единадесетото раждане по време на полет на „Луфтханза”.

Раждане в самолет
Снимка: btvnovinite.bg

Кабинните екипажи на авиокомпанията минават редовно обучения за оказване на първа помощ, които включват също първоначални мерки и указания за използването на медицински материали и инструменти при евентуални раждания на борда.

  • 9
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре