Част от актьорския състав на филмовата адаптация на компютърните игри „Уоркрафт” (Warcraft) преминал през „лагер за орки”. Режисьорът Дънкън Джоунс се е погрижил артистите да могат да вървят и да се държат като човекоподобната уродлива раса от игрите.

Лентата ще представя сюжета на онлайн ролевата поредица „World of Warcraft” - битката между хора и орки, докато двата вида завладяват континента Азерот, бягайки от умиращия Дренор.

Дънкан е създал специален тренировъчен лагер, в който актьорите-орки да се научат как да изпълняват специфичните провлачени движения, познати от играта. Филмът ще използва популярната от последните години технология, която улавя поведението на актьорите и в последствие го ретранслира в компютърно-генериран образ на екрана.

Снимка: Reuters

„Орките имат много специфичен начин на движение и вървене, така че наехме треньор, който обучи Роб (Казински) и други хора в рамките на лагера за орки”, сподели режисьорът в интервю за американска телевизия.

Казински играе смелия оркски воин Оргрим Дуумхамър.

Снимка: Reuters

„Нашите герои са високи над 2 метра и тежат между 200 и 300 килограма. Те са големи момчета и трябва да се движиш доста различно, така че трябваше да открием базов принцип за това и после да добавим наши нюанси. Работихме един месец, по 12 часа на ден”, обясни актьорът.

Той още разкри, че ролята е сбъдната мечта, тъй като е ревностен почитател на играта.

Снимка: Reuters

„Играх я 12 години, понякога по 18 часа на ден. Да направя този филм за мен означава да затворя кръга. Това означава, че да прекарам 10 години от живота си, по 18 часа на ден в нея, не е било напразно. Това е било проучване”, успокои се Казински.

Снимка: Reuters

Филмът, в който още играят Травис Фимел, Пола Патън, Бен Фостър, Доминик Купър и Тоби Кебел ще излезе на голям екран в средата на юни.
По информацията на БГНЕС