Лондон отваря „гол” ресторант за лятото и вече повече от 30 000 души са се записали в листата на чакащите за място в него.

Те ще трябва да се настроят за дълго чакане, тъй като капацитетът на ресторанта е от 42 души, пише „Индипендънт”.

Идеята на ресторанта е да накара хората да се върнат обратно към природата, далеч от индустриализираните световни тенденции и модни влечения, демонстрирани в ресторантите.

В заведението също така няма да можете да използвате мобилен телефон и дори електрически крушки. Гостите ще могат да се насладят на прекрасна кухня и да „преживеят една нощ без всичко излишно – храна без химикали и оцветители, без електричество, без телефони и дори без дрехи, ако пожелаят”, казват собствениците на заведението.

Неговото име е "Буняди" (The Bunyadi), като „буняди” е хинду термин за „естествено”.

Ресторантът ще има отделни секции за голи и облечени, както и съблекалня за първите. Не е ясно каква точно ще е сервираната храна. Ресторантът е измислен от компанията "Лилипоп" (Lollipop), позната с друг временен бар в стилистиката на популярния сериал "В обувките на Сатаната" (Breaking Bad).

„Идеята е да изживеете истинско освобождаване”, описва концепцията на голия ресторант основателят на компанията Себ Лиял.

„Работихме здраво по дизайна на пространството, в което всеки обект, с който клиентите имат досег, е гол. Използването на естествен бамбук и свещи ни позволи да направим ресторанта дискретен, като едновременно с това запазихме характера му". БГНЕС