Все по-често световноизвестни личности споделят личен опит по отношение на спонтанния аборт, макар темата още да се счита за табу.  

В наскоро публикувана статия за New York Times ("Загубите, които споделяме") Меган Маркъл сподели, че е изгубила второто си дете през юли месец. Съпругата на принц Хари разказа, че докато сменяла пелените на първородния им син Арчи, е усетила остра болка. "Прегръщайки първото си дете, знаех, че вече губя второто", пише тя.

Снимка: Getty Images

Криси Тейгън публикува черно-бели кадри в Инстаграма си от болницата, когато губи третото си дете. Тя беше хоспитализирана заради силно кървене.   

"Бяха ми правили вече няколко преливания на кръв, но кръвта минаваше през мен без никакъв ефект. Първоначално плаках малко, след това изпаднах в истерия. Хората казват, че едно такова събитие създава дупка в сърцето ти.", сподели тя в поста си. 

Снимка: Getty/Instagram

Хилария Болдуин пък загуби дете преди да роди петото си. Това се случи, докато беше бременна в четвъртия месец. Това беше втори спонтанен аборт за съпругата на Алек Болдуин.

"Много сме тъжни да споделяме, че днес научихме, че бебето ни почина", написа Хилария на 11 ноември 2019 г. "Искаме също така да знаете, че въпреки че не сме добре в момента, ще бъдем. Ние имаме толкова късмет с нашите четири здрави деца и никога няма да ги изпуснем това от поглед." 

Съпругата на Джейми Оливър разкри, че има шест спонтанни аборта. В подкаст 46-годишната Джулс Оливър сподели, че три от загубите е преживяла след раждането на последното дете на семейството през 2017 г.

В книгата си с мемоари „Всичко, което съм“ актрисата Деми Мур разкрива, че е претърпяла спонтанен аборт в  шестия месеца, докато е била с тогавашния си приятел Аштън Къчър. Двамата по-късно се ожениха, след което се разведоха през 2013 г. Мур изглежда се обвинява за спонтанния аборт, пишейки, че по това време е започнала да пие.

Снимка: Instagram

Мишел Обама също разкри в книгата си "Моята история", че е имала ин витро оплождане, след което е претърпяла спонтанен аборт. В интервю за Робин Робъртс тя споделя: „Почувствах се изгубена и сама. Почувствах се провалена“.

Кои са другите известни личности преживели и споделили за спонтанните си аборти - четете в Ladyzone.bg