Британският актьор Джейми Дорнан е избран за ролята на Крисчън Грей в екранната адаптация на еротичния бестселър "Петдесет нюанса сиво" на писателката Е Л Джеймс.

31-годишният бивш модел ще замени отпадналия от проекта Чарли Хънам. Както стана ясно по-рано, Дакота Джонсън ще изиграе главната женска роля – тази на Анастейжа Стийл.

Говори се, че след отпадането на Чарли Хънам режисьорката на филма Сам Тейлър-Джонсън е предложила списък с четирима актьори, които продуцентският екип е искал да прослуша. Джейми Дорнан е бил техен фаворит.

Дорнан е бивш модел на Калвин Клайн. Като актьор е познат на зрителите с ролите си в британската драма "The Fall", американския сериал "Имало едно време" и лентата "Мария Антоанета" на София Копола.

През 2003 г. около него се вдигна шум покрай връзката му с британската звезда Кийра Найтли. През април тази година Джейми Дорнан сключи брак с певицата и актриса Амелия Уорнър.

"Юнивърсъл пикчърс" и "Фокъс фичърс" не са потвърдили избора на Джейми Дорнан за ролята на Крисчън Грей, макар че желанието им е нещата да се изяснят възможно най-бързо,за да започнат снимките за продукцията на 1 ноември.

Филмът трябва да излезе на екран на 1 август 2014 г.