Grumpy Cat (Сърдитата котка), прочула се в интернет с постоянно намусената си муцунка, ще бъде звезда в холивудски филм, предаде Ройтерс, позовавайки се на мениджъра й Бен Лашис.

Grumpy Cat, чието истинско име е Тардар Сос, стана известна миналата година, когато братът на стопанката й Табата публикува снимка на намусената котка в сайта Reddit. Специфичното изражение на Тардар Сос, което според собственичката й се дължи на котешки дуорфизъм (джудже), й спечели милиони почитатели.

Филмът ще бъде продуциран от компания "Broken Road Productions", която стои зад комедии като "Пол Бларт: Ченгето в мола" с Кевин Джеймс и "Джак и Джил" с Адам Сандлър.

Тардар Сос не е чужда на камерите - Сърдитата котка вече има участия в различни програми, сред които "Добро утро, Америка" и дневното токшоу на Андерсън Купър.

"Дейли експрес" пише, че филмът, в който ще бъде звезда Сърдитата котка, ще бъде от типа за Гарфийлд и главната героиня ще може да говори. Според слуховете в екранното приключение ще й партнират Уил Феръл и Джак Блек.