Пет сериала на bTV се състезават за първите награди на публиката за български филми и сериали – "Jameson Златна Бленда". Звездите от суперуспешните продукции на bTV - "Домашен арест”, "Фамилията”, "Къде е Маги?”, "Революция Z” и "Столичани в повече”, пък доминират в отделните актьорски категории. Можете да разгледате категориите и да подкрепите любимите си сериали и актьори на сайта на наградите. Ще бъдат раздадени и награди за най-запомняща се реплика, най-добра екшън сцена, най-добра история и др.

Основната цел на "Jameson Златна Бленда" е да насочат вниманието на зрителите към новите български филми и сериали и да отпразнуват техните успехи.

В надпреварата за наградите участват продукции, които са публично представени в периода 1 януари 2012 – 31 май 2013. Събирането на заявките за участие стартира от 15 юли, а публиката има възможност да гласува онлайн от 1 до 31 октомври.

Освен наградите на публиката, ще бъдат връчени и две допълнителни специални награди на жури за "Най-добър филм“ и "Най-добър сериал“. Съставът на журито ще бъде обявен утре – 4 октомври, на сайта на "Jameson Златна Бленда”.

Победителите ще бъдат обявени на специална церемония на 9 ноември.