Мадона запази титлата си Кралица на попа с осмото си възкачване на трона на "Билборд" в класацията за албуми Топ 200, предаде Ройтерс.

С новия си албум "MDNA" певицата се пребори за челното място в чарта с Лайънъл Ричи и неговия кънтри проект "Tuskegee".

По данни на "Нилсен СаундСкан" от 12-ия студиен албум на Мадона са продадени 359 000 копия през първата седмица от пускането му на пазара, въпреки хладните отзиви на критиката и малобройните промоционални изяви на певицата.

"MDNA" е петият албум в кариерата на 53-годишната Мадона, който дебютира на челно място в класацията Топ 200 на "Билборд". Кралицата на попа е втората жена, оглавявала чарта общо осем пъти. Първенството се държи от Барбра Стрейзанд, която е била начело в класацията за албуми девет пъти.

Новият албум на Мадона е на първо място и в чартовете на iTunes в 40 страни и е отбелязал рекорд по предварителни продажби за един ден в историята на онлайн музикалния магазин.

Продажбите на албума са подпомогнати и от предстоящото световно турне на Мадона, тъй като закупилите билети получават възможност да се сдобият и с тавата "MDNA" като част от продажбата.

Лайънъл Ричи заема второ място в класацията Топ 200 на "Билборд". Десетият студиен албум "Tuskegee" на 62-годишния певец е с кънтри насоченост и включва сътрудничества с някои от най-големите звезди на този музикален стил - Блейк Шелтън, Джейсън Олдийн, Шаная Туейн и Уили Нелсън.

През първата седмица след излизането му на пазара от албума "Tuskegee" на Ричи са продадени 199 000 копия.