Темата за края на света е доста експлоатирана и ако зависеше от фантазията на Холивуд, животът на планетата ни отдавна щеше да е в миналото. Предлагаме ти да се запознаете с едни от класиките в жанра или казано иначе – с филмите, които за малко не унищожиха света…

Космическа катастрофа
Голяма комета се сблъсква със слънцето и експлозията измества Меркурий от неговата орбита, изпращайки го в съдбоносен курс към Земята. С всеки изминал ден нестабилното гравитационно поле на Земята предизвиква катастрофални бедствия, които заплашват да разкъсат планетата. Единствената надежда за оцеляване е топ секретно военно оръжие, което има силата да унищожи Меркурий преди да се вреже в Земята.

Ледено земетресение
Топенето на дълбоко замръзналата земя в Аляска е на път да промени драстично спокойната природа. Със затоплянето на ледовете се създават подземни реки от летлив течен метан, предизвиквайки поредица от силни разрушителни земетресения. Това е надпревара с времето, за да се спрат смъртоносните реки преди те да доведат до катастрофална експлозия, която заплашва планетата.

Метеоритен дъжд
Астероид удря Луната и предизвиква появата на пукнатини в кората й. Едно парче полита към Земята. При удар големият къс ще се разбие на парчета и би унищожил цели градове. Заради промените в Луната, на Земята времето е странно, има огромни приливни вълни, които са сериозна заплаха за населението. Учените решават, че за проблема има само едно решение и то е да изпратят ядрен заряд към Луната, който да спомогне за възстановяването й. За целта е нает експертът Джон Рединг. Дали той ще се справи със задачата и ще успее да спаси човешката цивилизация?

Глобална заплаха
Смъртоносен вирус вилнее из Африка и единственият шанс за спасение е отвлечен от група терористи. Специалните части трябва да освободят единствения доктор, който знае формулата на спасителното лекарство, преди да е станало твърде късно...

Апокалипсис край Стоунхендж
Когато група от археолози изкопават човешки скелет в близост до историческия паметник на Стоунхендж те откриват древна част от машина, скрита под земята. Без идея какво може да се случи, работниците случайно задействат механизма, за да започне поредица от събития, които могат да променят света,такъв какъвто го познаваме.