Баладата "Endless Love" от 1981 г. в изпълнение на Даяна Рос и Лайънъл Ричи е начело в класацията Топ 50 на любовните песни на всички времена, изготвена от сп. "Билборд" по случай празника Свети Валентин.

Дуетното парче е написано от Ричи и е използвано като тематична песен за едноименния филм на Франко Дзефирели. За хита певецът получава номинация за "Оскар" в категорията за оригинална песен.

Класацията е съставена въз основа на чарта Хот 100 за сингли на "Билборд" от старта му през 1958 г. до днес. Както може да се очаква, в заглавието на всяка песен присъства думата "love".

Челната петица се допълва от хита "I'll Make Love to You" от 1994 г. на "Бойс ту мен", поп денс парчето "We Found Love" от 2011 г. на Риана и Калвин Харис, песента "How Deep Is Your Love" от 1977 г. на "Би джийс" и "Silly Love Songs" от 1976 г. на "Уингс".

В Топ 10 на най-добрите любовни песни на всички времена намират място още "I Will Always Love You" (1992) на Уитни Хюстън, "Let Me Love You" (2004) на Марио, "Because I Love You
(The Postman Song)" (1990) на Стиви Би, "Best of My Love" (1977) на "Имоушънс" и "I Can't Stop Loving You" (1962) на Рей Чарлз.

Най-старото парче в класацията за любовни песни на сп. "Билборд" е от 1958 г. - "To Know Him Is to Love Him" на "Теди Беърс", а най-скорошното - "We Found Love" на Риана. Даяна Рос, Уитни Хюстън и Марая Кери присъстват в листата с по три песни. С три парчета се е класирал и сър Пол Маккартни с "Бийтълс" и със собствената си група "Уингс".