Енциклопедия, която разказва за съдбата на героите след края на поредицата романи за Хари Потър, все пак ще има, съобщи в сайта си Джоан Роулинг, цитирана от Ройтерс. Тя ще бъде написана от британската писателка, а парите от книгата ще бъдат дарени за благотворителност.

Преди 4 години, чрез съда, Роулинг спря издаването на енциклопедия за момчето магьосник от малко издателство от Мичиган, САЩ. Книгата трябваше да се базира на материалите от сайта на феновете на Хари Потър "Harry Potter Lexicon". Писателката обаче обвини издателството в нарушаване на авторските права, заведе дело и го спечели.

Преди няколко дни Джоан Роулинг зарадва почитателите си с още една новина: писателката работи над първата си книга за възрастни, която ще се нарича "Неочакваната ваканция"("The Casual Vacancy").

Издателите на романа на Роулинг ще са "Литъл, Браун и ко", с които писателката за пръв път ще си сътрудничи. Това ще е първото произведение на Роулинг след фентъзи поредицата за момчето магьосник Хари Потър.

"Неочакваната ваканция" ще бъде пусната както в книжен, така и в електронен вариант, а също в аудиоформат. Очаква се романът да се появи по книжарниците по целия свят на 27 септември тази година.