Историческата драма "12 години в робство" и криминалната лента "Американска схема" са с най-много номинации за наградите "Златен глобус", по седем.

Черно-белият филм "Небраска" е на трето място с пет номинации за "Златен глобус". Церемонията ще се проведе в Бевърли Хилс на 12 януари. Филмът за сомалийските пирати "Капитан Филипс" с участието на Том Ханкс и "Гравитация" със Сандра Бълок в ролята на астронавтка, изоставена в Космоса с Джордж Клуни, получиха по четири номинации.

Номинирани в категорията най-добър филм са "12 години в робство", "Капитан Филипс", "Гравитация", "Филомена" и "С пълна газ". В категорията най-добър актьор в драма номинации получиха Чиуетел Еджиофор за "12 години в робство", Идрис Елба за "Дългият път на Мандела към свободата", Том Ханкс за "Капитан Филипс", Матю Макконъхи за "Клубът на купувачите от Далас" и Робърт Редфорд за "Всичко е загубено".

В категорията за най-добра актриса в драма са номинирани Джуди Денч за "Филомена", Ема Томпсън за "Спасяването на Мистър Банкс", Кейт Уинслет за "Ден на труда", Кейт Бланшет за новия филм на Уди Алън "Син жасмин" и Сандра Бълок за "Гравитация".