Шоуменът Крис Евънс е новият водещ на известното британско телевизионно автомобилно предаване "Топ гиър", съобщи БТА. Бившият водещ Джереми Кларксън е бил сред първите, които го е поздравил с назначението. 

По думите на известния телевизионен и радио водещ Крис Евънс веднага след като е бил назначен, е позвънил на тримата бивши водещи на "Топ гиър" - на Кларксън, а също на Ричард Хамънд и Джеймс Мей. "Джереми ми каза, че е знаел, че аз ще го заместя - е споделил със слушателите на Сутрешното шоу по BBC Radio 2 Евънс. - Кларксън ми пожела успех на тази длъжност." Евънс е добавил, че аналогична подкрепа е получил също от Ричард Хамънд и Джеймс Мей. 

Договорът на Крис Евънс е за срок от три години. Снимките на новото предаване ще започнат след няколко седмици, а на екран то ще се появи през 2016 г.

Крис Евънс е един от най-популярните и високоплатени водещи в британските радио и телевизия. Той се прочува през 90-те години на миналия век, когато води сутрешното предаване на Channel 4. Сега работи в Радио 2 на Би Би Си като водещ на Сутрешното шоу, което е най-популярното в страната и има около 10 милиона слушатели. 

Известно е, че Евънс е добър приятел на Джереми Кларксън. Обича бързите автомобили и притежава голяма колекция от скъпи спортни коли.