Кой е съвременният д-р Дулитъл
Неговата професия е да обикаля света и да си прави селфита с животни
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 3
    0
Алън Диксън
Снимка: Instagram/ daxon

Много често в социалните мрежи споделяме снимки с любимите си животни. Представете си обаче, ако благодарение на тях изкарвахте прехраната си. За съвременния д-р Дулитъл от Нова Зеландия – Алън Диксън, това вече е реалност.

Авантюрист, говорещи с животни, винаги усмихнат – така той описва себе си в своя профил в „Инстаграм”, който към момента има над 216 000 последователи

В миналото Алън завършва „Компютърно инженерство” и стартира няколко бизнеса онлайн. Всички от тях обаче се оказват неуспешни. Именно тогава той осъзнава, че в живота има по-интересни неща от програмирането и решава да превърне страстта си към фотографията в професия.

10 професии за хора, които не обичат да общуватАко сте от тези, които предпочитат да работят сами без да поддържат приятелско отношение с колеги, то тези десет професии за точно за вас

Първоначално през 1999 г. той започва да записва видеа, в които кара скейтборд заедно със своите приятели. Години по-късно, след като се появява YouTube, той разпространява клиповете си и онлайн. С времето неговият творчески усет му донася множество успехи и няколко компании му предлагат да създава видео съдържание за тях.

Алън Диксън

Той участва в състезание за най-добрите професии в света на туристическата организация „Туризъм Австралия” и побеждава половин милион други състезатели. Така от началото на 2016 г. модерният д-р Дулитъл започва да работи, като споделя селфита с животни в социалните мрежи. Световни компании като Nokia, Sony и Red Bull забелязват снимките му и ги използват в някои от рекламните си кампании.

Алън Диксън
  • 3
    0
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре