Херцогинята на Кембридж Катрин, съпруга на британския принц Уилям, ще се появи на корицата на изданието на сп. "Вог" по повод неговата 100-годишнина, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

Кейт ще е на корицата на броя за месец юни, който започва да се продава от идния четвъртък. На снимката от корицата Кейт е усмихната на фона на пасторален пейзаж, с зелена шапка, кафяво сако и бяла блуза.

Друга снимка, публикувана в списанието, я показва с блуза на червени и черни райета, подпряла се на дървена ограда.

Две от снимките от цялата фотосесия за юнския брой на изданието, направени през януари от фотографа Джош Олинс, ще бъдат изложени в лондонската Национална портретна галерия като част от експозиция по повод 100-ата годишнина на "Вог".

Даяна, майката на принц Уилям, позира няколко пъти за корицата на "Вог". Кралица Елизабет Втора и други кралски персони пък досега са се появявали само на вътрешните страници на списанието, но не и на корицата.

За фотосесията за списанието Кейт носи тоалети на различни дизайнери, като британската модна къща Бърбъри и френската модна марка Пти бато, вдъхновяваща се от морската тематика.