Какви правила трябва да следва принц Хари на сватбата си с Меган Маркъл
Очаква се принц Хари да спази традициите, към които преди него са се придържали дядо му принц Филип, баща му принц Чарлз и брат му принц Уилям
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 1
  • 1
    0
Хари и Меган
Снимка: Reuters

След оповестяването на годежа на британския принц Хари и актрисата Меган Маркъл в. „Дейли експрес” предлага поглед към правилата, които женихът ще трябва да следва на сватбата си. 

Първата поява на принц Хари и Меган Маркъл след годежа (СНИМКИ)Те появиха за кратко пред медиите в двореца „Кенсигтън“ броени часове след голямата новина

Като член на кралското семейство принц Хари ще трябва да се съобрази с правилата, наложени от кралица Елизабет Втора. Преди да бъде оповестен годежът му, се заговори, че и Меган Маркъл е започнала да „напасва” поведението си към протокола, например в избора си на облекло. 

Сватбата на двойката също ще бъде подчинена на определени изисквания. Като жених от кралското семейство се очаква принц Хари да спази традициите, към които преди него са се придържали дядо му принц Филип, баща му принц Чарлз и брат му принц Уилям. 

Военна униформа

Като всеки принц Хари ще носи военна униформа на сватбата си - традиция, спазвана от кралските младоженци. Когато през 2011 г. мина под венчило с Кейт Мидълтън, принц Уилям заложи на елегантната червена униформа на Ирландската гвардия, на която е почетен полковник. 

Принц Уилям - 10

Брачна халка

Малко вероятно е принц Хари да носи брачна халка след сватбата. Нито принц Филип, нито принц Уилям носят такава, както повелява традицията сред мъжете от аристокрацията. 

В това отношение изключение прави принц Чарлз. Престолонаследникът носеше халката от брака си с принцеса Даяна дори след смъртта й.

Продадоха парче от сватбената торта на Чарлз и Даяна
Снимка: Daily Mail

Чарлз свали пръстена в началото на 2005 г. След като през април същата година се ожени за херцогинята на Корнуол Камила, престолонаследникът отново носи брачна халка.

Принц Чарлз в Джърси - 3

Ергенско парти

Като съвременен младоженец принц Хари вероятно ще има ергенско парти, но то ще бъде обвито в тайнственост. За партито на принц Уилям се знае малко. Според мълвата то е било организирано извън Лондон в провинциалното имение на негов приятел. Принц Чарлз също е имал ергенско парти преди сватбата си с принцеса Даяна в клуба за джентълмени "Уайтс". 

Кум

По традиция за кралските сватби младоженците избират "поддръжник", вместо кум. Принц Уилям наруши тази традиция и негов кум през 2011 г. стана брат му принц Хари. 

Много е вероятно принц Уилям да "върне услугата" на по-малкия си брат Хари, когато той застане пред олтара с Меган Маркъл. 

Сватбена торта

Гостите на сватбата на принц Хари ще опитат две торти. По традиция тортата на младоженеца е плодова, но принц Уилям избра любимата си шоколадова за сватбата си през 2011 г. Коя е предпочитаната торта на принц Хари предстои да се разбере. 

Меден месец

Принц Хари вероятно ще последва примера на брат си принц Уилям и ще отведе съпругата си на мини-меден месец, преди по-късно да я зарадва със същинско сватбено пътешествие. След сватбата си през 2011 г. херцозите на Кембридж заминаха на кратък меден месец във Великобритания, чието местонахождение остана неизвестно, преди да се отправят на луксозно пътешествие до Сейшелите. 

Нова титла

Принц Хари вероятно ще получи нова титла, като най-спряганата е херцог на Съсекс. В този случай Меган ще стане херцогиня на Съсекс. 

Използвани са материали от БТА
  • 1
    0
Още по темата
1 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре