Те са в началото на 20-те, млади, жадни за музика и заредени с много хъс. Те са двама Борисовци, Денислав и Теодор, или група „Нюанс“ (Nu/Ance).

Вокалистът Борис казва, че благодарение на родителите си е израснал с музиката на „Пинк Флойд“ и „Лед Цепелин“. По-късно разбира, че това е нещото, което иска да прави цял живот.

Денислав на китарите пък е роден в семейство на лекари и казва, че май е издънката в рода.

Другият Борис на барабаните пък започва с ударните едва 3-годишен.

Днес, заедно с Теодор на баса, са една от новите за алтернативната и рок сцени у нас групи.

Снимка: bTV

„Колкото сме еднакви в някакви отношения, толкова сме и различни и като характер, и като темперамент, и като всичко останало. Решихме, че „Нюанс“ е най-подходящото име. Музиката ни винаги е била с много нюанси, а и всеки си е задавал въпроса: „Като свириш, какво си представяш?“ Ние винаги сме си представяли цветове“, обяснява Борис Малеванов.

Снимка: bTV

„Вярвам, че е хубав акцент и частицата „ню“ (new от англ. език – нов, бел. ред) в „Нюанс“, т.е. ние сме група, която иска да представи новаторство, и вярвам, че успяваме да се застъпим за името, което носим“, добавя Борис Иванакиев.

„Имаше един период, точно когато започвахме да свирим, в който някак си чувствахме, че нищо не се случва тук и съответно искахме да се раздвижи нещо. Тогава слушахме много яки групи на запад и в същото време не виждахме нищо от това тук. И си казахме: „'Айде и ние да се опитаме да направим нещо и то като хората, а не само да свирим. И да стане нещо голямо след години“, казва Малеванов.

Момчетата вече имат два сингъла на пазара – Daylight и Falling Down. Според тях е много важно групите с повече опит да подават ръка на сега прохождащите. В техния случай това правят група „Джеръми?“, с които случайно се запознават на първото им фестивално участие в Банско. Там двете банди стават, освен фенове едни на други, и приятели. Те продуцират и видеото на Falling Down.

Снимка: bTV

„Стараем се да успяваме да се издържаме само и единствено от музика и се надяваме да се получава при все повече други хора. Ние успяваме“, казва Малеванов.

„Не е въпрос просто да подражаваш на някого. Идеята ни беше още като основахме тази група, да вървим по наш собствен път, да не приличаме на никоя друга група. Според мен това трябва да е целта на почти всяка банда, която се занимава с рокендрол – казва Денислав Попов. – Просто хората трябва да свикнат с идеята, че в България се прави хубава алтърнатив музика, модерна и качествена и се надявам все повече това да се показва, защото това е ключът към развитието на една култура и общество“.

Вижте цялото интервю във видеото: