Кучета, котки, патици и козел съжителстват заедно, но не в Софийския зоопарк, а в един от столичните хотели за домашни любимци.

Какви са условията за настаняване?

„Задължително е животното, което постъпва на хотел да има паспорт, да има актуално обезпаразитяване – вътрешно и външно, ваксина, както и поставен чип”, казва ветеринарният лекар Добрин Студенков, който има и подобен хотел.

За да се гарантира безопасността на животните, по закон те трябва да пребивават в отделни помещения. Понякога обаче се срещат – когато са на разходка.

В хотелите няма изрична забрана за агресивни животни, но те се държат при по-различни условия, така че да нямат контакт с другите животни.

Снимка: bTV

Цената за нощувка в хотел варира от 7 до 30 лв. – в зависимост от изискванията на стопанина, каквито често има.

Почти за всяко животно има изисквания – някои са свързани с храната, други с режима, обяснява д-р Студенков.

„Имали сме животни, които спят на бели чаршафи. Имали сме изискване непрекъснато да има човек до животното”, споделя той.

Снимка: bTV

На територията на Столичната община има над 30 регламентирани хотела за домашни любимци. За контрола им отговаря Агенцията по храните, откъдето съветват стопаните да бъдат внимателни при избора на конкретно заведение за настаняване на домашен любимец.

Вижте още във видеото: