Дрехите са станали неизменна част от ежедневието ни. Прикриват интимните ни части, както и други недостатъци. Известни са безброй кройки, модели, шарки и материи, които придават желаната форма на нашето тяло. Но облеклото може и да ни защитава.

На хакерската конференция „Hope X” дизайнерът Беки Стъrн показа иновативна дреха, която пречи на хората да нахлуят във физическото и виртуалното ни пространство. Дрехата не може да ни защити от куршуми, копия, стрели или други бойни сечива, но ни предпазва от любопитните погледи на непознатите, седящи до нас, камерите за видеонаблюдение, охраната и цивилните гардове, пише "Форбс".

Създателите определят новата дреха като гигантски „чорап” с отвори в двата края. От едната страна скривате ръцете и мобилното устройства, а в другата пъхате главата си. По този начин непрогледната материя спира директните погледи към дисплея ви. Така получавате спокойствие и неприкосновеност да гледате каквото си пожелаете, без да се срамувате от това, какво ще си помислят другите, когато разберат с какво се забавлявате или какво работите на лаптопа си.

Към този момент дрехата не се произвежда, но с повече сръчност може да си я направите сами вкъщи. Ако ви изглежда налудничаво, ще ви напомним, че Едуард Сноудън ползваше голяма червена качулка, когато въвеждаше паролите си, за да се предпази от „погледите” на охранителните камери.