Френски фотограф, заподозрян, че е снимал херцогинята на Кембридж Кейт Мидълтън топлес, е бил обвинен през юни, а втори фотограф също може да последва съдбата му, предаде Франс прес.

Френският фотограф, чието име не се съобщава и който е роден през 1985 г., работел на свободна практика за агенция, базирана в района на Париж. Той е бил обвинен в накърняване на правото на личен живот, чрез правене на снимки и разпространяването им.

Вторият фотограф, чието име също не се съобщава, работи в същата агенция и скоро също ще бъде обвинен.

Снимките, направени от първия фотограф, бяха разпространени от сп. "Клоузър" на 14 септември миналата година. Главната редактора на изданието Лоран Пийо беше обвинена в началото на юли заради разпространението на тези снимки.

Обвиненията са повдигнати няколко месеца след обвиненията срещу Ернесто Маури, президента на френския клон на италианското издателство Мондадори, издаващо "Клоузър", както и срещу още един фотограф и директора на регионалния вестник "Прованс". Последният публикува също миналата есен снимки по бански на Кейт Мидълтън.

Топлес снимките и фотосите по бански бяха направени по време на почивка на Кейт и принц Уилям в частен имот в южна Франция.

Двойката се подразни от накърняването на правото им на личен живот и внесе жалба за идентифициране на папараците, както и иск за спиране на разпространението на папарашките снимки. На 18 септември френското правосъдие уважи жалбата им и наложи забраната за разпространение на фотосите.