Фредерик Бегбеде отново е у нас
Кино-литературният фестивала „Синелибри“ ще бъде открит тази вечер с премиерата за България на филма „Идеалът“, който е създаден по романа на Бегбеде „Помощ, простете“
  • Последни
  • Най-четени

Коментари: 0
  • 0
    1
Фредерик Бегбеде гостува в България за премиерата на Почивка в кома

Френският писател Фредерик Бегбеде отново е в България, този път – за откриването на второто издание на единствения в света кино-литературен фестивала „Синелибри“.

Фестивалът ще бъде открит тази вечер с премиерата за България на филма „Идеалът“, който е създаден по романа на Бегбеде „Помощ, простете“.

Режисьор и сценарист на филма е самият писател.

Фестивалът започна с награждаването на Бегбеде, а той... проговори на български. Вижте във видеото:

„Синелибри“ ще зарадва почитателите на киното и литературата с над 100 прожекции на 20 филма създадени по книги, 10 национални премиери и една световна.

Програмата му утре продължава с друг филм по роман на Бегбеде - „99 франка“.

„Да правиш филми е много по-трудно, защото трябва да убеждаваш толкова много хора – продуцентът, хората с парите, актьорите. Много е изморително, но ми е приятно. Обичам да пиша сам в стаята си, но след това понякога ми харесва още повече, когато написаното стане реалност. Точно заради това обичам киното“, коментира Бегбеде.

Вижте какво още каза Бегбеде пред репортера на bTV Марина Евгениева.

Фредерик Бегбеде: Чрез филмите мога да променям книгите сиМарина Евгениева посрещна френския писател при пристигането му в София
  • 0
    1
Още по темата
0 Коментара
  • Най-старите отгоре
  • Най-новите отгоре