Сериалите "В обувките на Сатаната" и "Модерно семейство" спечелиха топ отличията на 65-ата церемония за наградите "Еми" за праймтайм предавания.

"В обувките на Сатаната" триумфира с първия си приз за най-добра телевизионна драма. Хитовата поредица "Модерно семейство" бе отличена за четвърта поредна година в категорията за най-добра телевизионна комедия.

Призът за най-добра актриса в телевизионна драма бе присъден на Клеър Дейнс за ролята й в сериала "Вътрешна сигурност". В категорията за най-добър драматичен актьор Джеф Даниълс за изпълнението му в "Нюзрум" бе предпочетен пред Брайън Кранстън за "В обувките на Сатаната".

В категориите за най-добри актриса и актьор в телевизионна комедия бяха отличени Джулия Луис-Драйфус за "Вице" и Джим Парсънс за "Теория за Големия взрив".

Биографичната лента за пианиста Либерачи "Зад свещника" спечели три награди, сред които за най-добър телевизионен филм или минисериал. Продукцията донесе и първи приз "Еми" в кариерата му на изпълнителя на главната роля Майкъл Дъглас.

Церемонията за 65-ите награди "Еми", които се присъждат от американската Академия за телевизионно изкуство и наука, сесъстоя в театър "Нокиа" в Лос Анджелис. Водещ на шоуто бе актьорът Нийл Патрик Харис.