Любимецът на много младежи Емил Конрад издава нова – трета, книга, озаглавена „Изкуството да бъдеш мързелив“.

Снимка: bTV

Да бъдеш мързелив наистина е изкуство, но в книгата няма нищо за това как да бъдеш мързелив, по-скоро има изобретателни неща, хитри трикове (лайв хакове), прилича малко на дневник, обясни той в предаването „Tази сутрин“ по bTV.

Снимка: bTV

Той разказа, че първото си видео записал през септември 2008 г., защото... бил болен и нямало какво да прави. Бил учуден, че за ден имало 70 – 80 хил. гледания, а страницата му във „Фейсбук“ била харесана от около 8000 души. Тогава си казал, че може би има хора, които биха гледали подобни неща. И продължил да снима.

Според Конрад това е новият начин да станеш популярен, но вече не е уникален, защото много хора стават известни така.

Днес снимането на забавни клипове е основното му занимание и признава, че е печелившо, „както всички други неща, които хората правят като изкуство“.

Снимка: bTV

Кондрад обаче твърди, че никога не е имал за цел да бъде известен и „не му харесва чак толкова много“, но не се и оплаква.

Продължавам да се учудвам, когато много хора имат желание да се видят с мен, понеже в интернет „виждаш реакциите, но не си представяш, че тези хора реално са там някъде и са толкова много“, призна той, говорейки за опашките за неговите книги.

Снимка: bTV

Според Конрад младите хора в България са като младите хора навсякъде по света – интернет прави всичко едно и също и имаш еднакъв старт да правиш каквото искаш.

Помолен да коментира за клиповете с насилие, снимани от младежи, той каза, че това не е ново явление, „имало го е по телевизиите преди да започнем да правим видеа. Това го има навсякъде, не би трябвало да го има, но го има. Лошото е, че не се прави нещо, за да се предотврати. Телевизиите показват тези видеа, интернет ги оставя и по този начин се толерира гледането им. Те могат да бъдат спрени, но се показват навсякъде, използват се като примамка за привличане към сайтове (clickbait) и от това се изкарват пари“.

По думите му в момента насилието в училище не е толкова физическо, колкото психическо и през интернет.

Вижте целия разговор във видеото: